بروز اشکال و توقف تولید واکسن کرونا در اکسفورد
مرحله نهایی آزمایشات بالینی واکسن کرونا در دانشگاه آکسفورد به دلیل بروز یک واکنش مشکوک روی یکی از شرکتکنندگان واکسینه شده، متوقف شد.
شرکت "استرازنکا" که تولیدکننده تجاری واکسن دانشگاه آکسفورد محسوب میشود، این توقف را یک موضوع طبیعی و مرسوم در روند تحقیقات بیماریهای ناشناخته توصیف کرده است.
در حال حاضر بسیاری از کشورهای جهان بر سر تولید واکسن ویروس کرونا با یکدیگر رقابت دارند و تمامی سازمانها و مردم جهان اخبار مربوط به تولید واکسن را پیگیری میکنند.
براساس گزارش بسیاری از کارشناسان و رسانهها در جهان واکسن تولیدی شرکت "استرزنکا- دانشگاه اکسفورد" یکی از قویترین واکسنهای تولیدی در میان دهها نمونه رقیب برای بیماری ناشی از ویروس کووید-19 است.
واکسن تولیدی شرکت "استرزنکا- دانشگاه اکسفورد" نشانههای مشکوکی را روی یک داوطلب نشان داده و باعث موقتا روند تحقیقات را متوقف کرده است/ رویترز
پس از موفقیت این واکسن در آزمایشهای فاز 1 و 2، امید برای تولید تجاری و ورود زودهنگام آن به بازار افزایش یافته بود.
بیبیسی در این مورد نوشت: انتقال آزمایش واکسن به فاز 3 در هفتههای گذشته و با شرکت بیش از 30 هزار داوطلب از کشورهای آمریکا، انگلیس، برزیل و آفریقای جنوبی آغاز شد. آزمایش بالینی فاز سوم واکسن معمولا با حضور هزاران شرکت کننده انجام میگیرد و چند سال طول میکشد.
وبسایت آمریکایی سلامت "استات نیوز" با انتشار خبر بیماری یکی از شرکتکنندگان آزمایش بالینی این واکسن، اعلام کرد که جزئیات عوارض واکسن روی شرکتکننده بدحال بلافاصله مشخص نشده است.
این وبسایت به نقل از یکی از مسئولان این پروژه علمی گفت که محققان انتظار بهبودی فرد بدحال را دارند.
توقف در روند تحقیقات عادی است
فرانس 24 نوشت: تیم تحقیقاتی آکسفورد توقف و بیماری برخی از شرکتکنندگان در روند تحقیقات را عادی میداند.
محققان آکسفورد اعلام کردهاند زمانی که یکی از شرکتکنندگان بیمار و در بیمارستان بستری شود، توقفی در روند مطالعه و آزمایش ایجاد خواهد شد.
تزریق واکسن کووید 19 در فلوریدا/ Getty Images
آزمایشات موسسه استرزنکا- اکسفورد برای دومین بار پس از شروع تست گسترده در ماه آوریل متوقف شده است.
سخنگوی دانشگاه اکسفورد اعلام کرد: این توقف برای بررسی حال بیمار و بررسی دقیق اثرات واکسن صورت میگیرد.
تیم محققان اکسفورد بر این باورند که توقف آنها و روند کاریشان بیانگر تعهد آنها به ایمنی داوطلبان واکسینه شده و نشانگر بالاترین استانداردهای اخلاقی و رفتاری آنها در روند تحقیقات است.